Praktische info meisjeskamp 2023

Hoera hoera! Over minder dan tien dagen begint onze trip naar far far Westouter. We geven graag nog wat algemene praktische info mee.

VERVOER & BAGAGE

Biekes, sloebers, kwiks en tippers

Vertrek 24 juli: om 9u30 aan De Knipoog Rijmenam Dorp (Kloosterstraat 14, 2820 Rijmenam). We rijden met de bus naar de Westhoek. Hun bagage wordt mee op de bus vervoerd.

Sluiting 2 augustus: de leden worden door hun ouders opgehaald op de kampplaats na de sluiting om 14u (Sint-Pietersstraat 6 8954 Westouter). Alle bagage wordt ook door de leden zelf mee naar huis genomen.

Tip10’s en aspi’s

Vertrek 24 juli: de leden vertrekken samen met de leiding. Hier wordt snel meer over gecommuniceerd naar de leden toe.

Sluiting 2 augustus: de Tip10’s worden door hun ouders opgehaald op de kampplaats na de sluiting om 14u (Sint-Pietersstraat 6 8954 Westouter). De Aspi’sblijven mee op nawacht met de leiding tot 4 augustus om het kamp af te bouwen.

Bagage: de leden zetten hun bagage af aan de Chiro op 21 juli tussen 16u en 18u. Hun bagage gaat mee met de camion naar de kampplaats. Na het kamp wordt de bagage door de leden zelf mee naar huis genomen (met uitzondering van de aspi’s door nawacht).

LUIZENCHECK

Op kamp is iedereen dikke vriendjes met elkaar; zelfs het jongste Bieke met de oudste Aspirant! Er wordt dus heel dicht op elkaar samen geleefd, een gelegenheid waar luizen graag gebruik van maken… We zouden dus willen vragen om zeker een luizencheck uit te voeren bij uw kind VOOR het vertrek. Indien er een lid luizen heeft vormt dit geen probleem, maar laat dit wel weten aan iemand van de leiding. Zo kunnen we een dit een beetje binnen de perken houden. Op voorhand thuis behandelen zou ook fijn zijn, maar laat dan ook meteen weten aan de leiding wanneer en hoe vaak het lid al behandeld is en geef het product best mee. Haarrekjes, een eigen borstel/kam… komen zo ook van pas, zodat er geen spullen uitgeleend moeten worden. Indien er een kind is met luizen, zorgen we uiteraard voor een discrete werking en zonder taboe.

BAGAGE LABELING

Zorg ervoor dat ALLE bagage voorzien is van een label waar de voornaam en achternaam van het lid op staat. Er zijn namelijk veel kinderen met exact hetzelfde bed of slaapzak, wat het moeilijk maakt om de bagage te sorteren bij aankomst op kamp. Zelfs voor de oudsten is dit een belangrijk puntje! Zo belandt de bagage hopelijk zeer efficiënt bij de juiste eigenaar. 

Ook nog even dit: Op 2 augustus na de sluiting zijn helpende handen altijd meer dan welkom. Als je graag nog even blijft om de leiding te helpen afbreken na 10 dagen dolle pret, ben je meer dan welkom.

Alle verdere informatie wordt meegegeven door de eigen leiding van uw kind. Contacteer hen gerust bij verdere vragen.

Tot heel snel!

Een reactie achterlaten